The house is inscribed in the middle of a rectangular property measuring 84 x 23 m. Access to the house is by one of the short rectangular side paths through the property’s natural vegetation and a passageway leading to the house. On one side, lie the car park and the side entrance, and on the other side, the main entrance to the house via a marble platform. Both entrances are framed by the fragmented blocks of the bedrooms. The project starts from the basement where the staff quarters and utility area are, on the ground floor the living room, dining room and study are located and on the upper floor are four bedrooms and terraces. The land on the opposite side of the entrance adjoins to a pool which makes up the visual finishing touch to most of the spaces of the house.

Location: Quintana Roo, Mexico
Year: 2009
Size: 783 m2
Team: Giovani Acevedo, Irving de la Rosa and Jacques Stiernet